Vestre Aker kammerkor feirer 25 årsjubileum i 2018. Koret består av rundt 40 sangere fra Oslo og omegn. Koret ledes av Karstein S. Ærø og er knyttet til Vestre Aker kirke i Oslo, der dirigenten også er organist. Siden starten i 1993 har koret fremført en rekke kirkemusikalske verk.

De siste årene har koret satt opp mange kirkemusikalske verk som Johannespasjonen og Juleoratoriet av Bach, requier av Brahms, Mozart, Duruflé og Fauré, Missa Brevis av Kodály og motetter av Poulenc og Messian. Vinteren 2012 fikk koret den store opplevelsen å være gjestekor da Oslofilharmonien satt opp Mahlers 8. symfoni i Oslo Konserthus med Jukka Pekka Saraste som dirigent. Koret synger også komposisjoner og arrangementer laget av dirigent Ærø.  I 2012 fremførte koret Ærøs juleoratorium, 10 år etter urframførelsen. Koret har som regel en vår/sommerkonsert med à capella-repertoar.

Koret har utgitt cd-produksjoner av folketoner, Ærøs Juleoratorium og juleplata «Hellige Natt».

I flere år har koret samarbeidet med musikere bl.a. fra Oslo Filharmoniske Orkester og Barokkanerne. Koret har et langvarig samarbeid med sopransolisten Tone E. Braaten, som har kastet glans over vår tradisjonsrike julekonsert “Hellige Natt”, sammen med trompetist Tormod Åsgård. Vi har også samarbeidet med Sølvguttene, Majorstuen barne- og ungdomskor og barnekoret Fresco.

Ved siden av de større oppsetningene, synger koret også jevnlig ved gudstjenester i Vestre Aker kirke. I tillegg tar koret på seg enkelte oppdrag fra næringsliv og privatpersoner.

For øvrig er Vestre Aker kammerkor et sosialt kor med høy trivselsfaktor. Vi drar årlig på øvelseshelg til fjells og har med ujevne mellomrom vår-/sommertur i inn- eller utland. I jubileumsåret 2013 var koret i Roma og sang bl.a i Pantheon og Santa Maria Maggiore! En gang i måneden avslutter vi korøvelsen med besøk til den lokale pub’en.

Vi øver på torsdager kl. 19-21.30 i Vestre Aker menighetshus.
Vestre Aker kammerkor mottar støtte til sang- og musikkopplæring fra Kristelig studieforbund