Vår neste konsert:

Vestre Aker kammerkor har igjen gleden av å invitere til Hellige Natt; julekonserter i Vestre Aker kirke.

Bli med på en julekonsert som starter i mørket, med koret som synger “Stille natt, hellige natt”, og som tar deg med gjennom et utvalg julesanger som spenner fra stillhet, mørke og undring til feststemt jubel. Opplev et gjenhør med gamle favoritter, og bli kjent med noen som kanskje kan bli nye favoritter.
Vi har fremført denne typen julekonsert hele 15 ganger siden 2004, og har fått fine tilbakemeldinger for den julemusikken som vi framfører. Unn deg selv og familien litt julestemning i Vestre Aker kirke, søndag 10. desember. Det blir to konserter; kl. 17:00 og kl. 19:30. På konserten kl. 17:00 er det gratis adgang for barn under 16 år.
Velkommen skal dere være!
Førjulshilsen fra alle oss i Vestre Aker kammerkor
 
 

Vestre Aker kammerkor fyller 30 år!
Vi inviterer til til jubileumsfeiring med festmusikk fra barokken, og vi byr på følgende godsaker:
 
  • Johan Sebastian Bach: Magnificat
  • Georg Friedrich Händel: Te Deum og Zadok the Priest

Bachs Magnificat består av 15 korte satser, som omfatter både vakre og krevende solistarier og korsatser; her er det ingen dødpunkter.

 
Händel komponerte sitt Te Deum etter den engelske seieren i slaget ved Dettingen, og i Zadok the Priest vil fotballentusiaster raskt oppdage hvor musikken til Champions League-hymnen har hentet inspirasjon fra.
For å hjelpe oss å lage feststemning, er vi veldig glade for igjen å ha med oss Barokkanerne, og de følgende unge solistene:
 
Guro Lødemel: Sopran
Julie Ærø: Sopran
Maria Dale Johannessen: Alt
Øystein Stensheim: Tenor
Markus Djuve: Bass
 
Konserten ledes av vår kjære dirigent, Karstein Ærø, som har ledet koret helt siden han grunnla det, i 1993.
Dette her vil du ikke gå glipp av!
Billetter fås kjøpt hos Ticketmaster.
(Merk: Salget åpner 19/09, kl 09:00)
Velkommen skal dere være – Hilsen alle oss i VAK!
 
 

VAK konsert - Av alle gleder

Tittelen på konserten er hentet fra en salme av Martin Luther, og konklusjonen er at av alle gleder på jord, …er ingen skjønnere skapt enn sang. Det er ikke vanskelig å være enige i dette når vi setter hører norske folketoner. Det er en fantastisk arv, som er utviklet gjennom mange år. Mange av tekstene er av anonyme forfattere, knyttet til dagliglivet, som for eksempel vuggevisene. De religiøse folketonene har ofte tekster av salmediktere, fra Luther på 1500-tallet og videre til norske salmediktere som Petter Dass og Elias Blix. Fellesnevneren er de vakre melodiene som disse tekstene er blitt sunget på. Slik det er i folkemusikken, kjenner vi ikke komponistene. Men melodiene og musikken lever videre, og fengsler stadig nye generasjoner med sin skjønnhet. I jubileumsåret ønsket Vestre Aker kammerkor å bli bedre kjent med denne tradisjonen, og vi har funnet fram norske folketoner arrangert for kor. Edvard Grieg var en av de første norske komponistene som arrangerte norske folketoner, og vi framfører også arrangementer av Ludvig Nielsen, Knut Nystedt, Bjarne Sløgedahl, Øystein Sommerfeldt og Karstein Ærø. Vi har også med oss sopran Guro Lødemel og fiolinist Madeleine Ossum.  

Konsertstart : 18:00
Dørene åpner : 17:30
Varighet : 65 min
Aldersgrense : 6
Ledsager : Full pris
Adkomst : Trikk 17, eller 18.
Buss 20, 25, 28
Bevegelseshemmede : Ja
Parkeringsmuligheter : Ja

 
Mer informasjon på Facebook

Forrige konsert:

Karstein S. Ærø Juleoratorium

7. desember 2022 framfører Vestre Aker kammerkor Karstein S. Ærøs Juleoratorium.  Kjøp billetter på Ticketmaster.